1KOMMA5° lanserar barnbok för att sprida kunskap om energismarta lösningar

Foto: 1KOMMA5°

1KOMMA5° lanserar barnboken “Ellen och solvännerna flyttar in” med syftet att sprida kunskap om solceller och energismarta lösningar på ett lättsamt sätt. Boken ger vuxna möjlighet att, tillsammans med barn, läsa och lära om lösningar till ett av dagens mest akuta problem. Boken understöds av BRIS och är både ISBN- och FSC-märkt.

Boksläppet är en del av cleantech-bolagets arbete för en hållbar framtid och visionen om en klimatneutral villamarknad år 2030. 1KOMMA5° vill få med sig så många som möjligt på omställningen till energismarta hushåll genom att normalisera samtal och handlingar kopplat till klimatet i så tidig ålder som möjligt. Boken är framtagen tillsammans med barnboksförfattaren Nancie Markovic och illustratör Helena Lindholm.

– Barnen är allas framtid och boken vi skapat behandlar ett ämne som för många upplevs komplicerat. En lekfull barnbok som är enkel att läsa i kombination med roliga bilder gör informationen lättare att ta in och skapar roliga minnen mellan barnet och den som läser. Vi vill att både föräldrar och barn lär sig om solenergi på ett roligt sätt, där föräldrarna kan få sig ett gott leende med ordlekar, säger Nancie Markovic, författare, Manicule.

Barnboken skapar en mysig lässtund mellan föräldrar och barn och uppmuntrar till högläsning. Med boken omvandlas något hårt och industriellt till något mjukt och roligt. Det ska vara roligt att lära sig – inte svårt och tekniskt.

– Vi på Bris är tacksamma att 1KOMMA5° valt oss som förmånstagare för detta projekt. Att stötta barn och bygga en hållbar framtid går hand i hand med vår vision om ett samhälle där barnets rättigheter tillgodoses. Varje krona som swishas för boken gör skillnad i vår viktiga verksamhet, säger Henrik Gustafsson, försäljning, BRIS.

Genom en barnbok nås familjer på ett annorlunda vis och tillsammans skapar vi en tryggare framtid för oss och våra barn. Med bokens innehåll vill 1KOMMA5° förmedla solcellerna och hjärtats magiska krafter, vilket hänvisar till energistyrningssystemet “Heartbeat” som lanserades i december på svenska marknaden.

– När det kommer till omställningen till energismarta hushåll ligger det stora ansvaret på makthavare, men vi får inte glömma barnen i det hela. Jag hoppas därför att boken ska bidra med ett nytt och positivt sätt att ta upp en lösning på problemet med barnen, säger Gunnar Jönsson, VD, 1KOMMA5° Sverige.