Vertiv lanserar batterilagringssystem

Foto: Vertiv

Vertiv, en leverantör av lösningar för kritisk digital infrastruktur och affärskontinuitet, lanserade nyligen Vertiv dynaflex bess. Detta är ett batterilagringssystem som syftar till att främja energioberoende och förbättra hållbarheten i verksamhetskritiska anläggningar.

Vertiv dynaflex bess är för närvarande tillgängligt i Nordamerika och EMEA, och det möjliggör flexibel användning av elnätet, vilket representerar ett viktigt steg mot utvecklingen av en dynamisk kraftarkitektur. Systemet ger organisationer möjlighet att fullt ut dra nytta av hybridkraftsystemets kapacitet, inklusive sol, vind, vätgasbränsleceller och andra former av alternativ energi.

Batterilagringsystemet använder litiumjonbatterier för att leverera energi i stor skala och ge långvarigt stöd, vilket möjliggör smidiga övergångar mellan olika energikällor. I kombination med Vertivs dynaflex ems (tillval) möjliggör Vertiv dynaflex bess avancerade strategier för energihantering, inklusive efterfrågestyrning och delning eller försäljning av överskottseffekt tillbaka till nätet. Detta kan leda till minskad energiförbrukning och kostnader, samtidigt som det har potential att generera intäkter för de involverade parterna.

Enligt en rapport från Omdia med titeln "Market Landscape: Battery Energy Storage Systems" representerar detta ett innovativt sätt att bidra till elnätet genom att balansera tillgång och efterfrågan på energi, integrera förnybara energikällor i energiekvationen samt minska eller skjuta upp investeringar i nätinfrastruktur. Dessutom skapas nya intäktsströmmar för intressenter. 

– Hållbarhet har blivit ett centralt inslag i många organisationers tillväxtplaner, men oro för operativ motståndskraft och växande belastning på nätet har begränsat insatserna för att införa alternativa energikällor, säger vice president Peter Panfil på divisionen global power i ett pressmeddelande.