Elmia Solar - Mötesplatsen för framtidens energibransch i Jönköping

Första upplagan av Elmia Solar blev en succé. Foto: Elmia

Efter tre intensiva dagar på Elmia Solar har det blivit tydligt att mässan fungerar som den centrala plattform som branschen behöver. I en tid då marknaden utvecklas snabbt och branschens innovationsnivå är hög, är det av stor vikt att ha en gemensam mötesplats där erfarenheter kan utbytas, nya lösningar skapas, och steg mot en fossilfri framtid tas.

Elin Rickardsson, mässansvarig för Elmia Solar, betonar att det tydligt märks att denna mötesplats är efterlängtad och uppskattad av både besökare och utställare. Energin har varit hög, och affärer har stått i centrum. På scenen har talare belyst aktuella frågor inom branschen såsom batterilagring, effekt, säkerhet och regelverk, i ett program framtaget i samarbete med branschorganisationen Svensk Solenergi.

bild
Internationellt engagemang! Besökare från olika delar av världen samlades för att utforska det senaste inom solenergi och hållbar utveckling på Elmia Solar. Foto: Elmia

Anna Werner, VD på Svensk Solenergi, delar intrycket och poängterar vikten av en mässa som samlar branschens aktörer. Trots att det var första genomförandet av Elmia Solar har den familjära stämningen varit påtaglig, och Svensk Solenergi ser fram emot att återvända till Jönköping varje år.

Mässan har lockat internationella såväl som nordiska företag, och från öppning till stängning har mässgolvet varit livligt med 125 utställare som visat upp sina produkter och lösningar. Elin Rickardsson framhäver det starka engagemanget från utställarna och deras positiva erfarenheter av att nyttja mässan som plattform.

bild
Ett myller av intressanta möten och utställningar har präglat dessa tre energifyllda dagar på Elmia Solar 2024. Foto: Elmia

Elmia Solar, som stolt har varit värd för Nordens nya och största mötesplats inom sol, laddning, lagring och installation, ser nu fram emot att arrangera mässan igen nästa år den 4–6 februari. Målet är att fortsätta sätta förnybar energi i alla dess former i fokus. Årets mässa samlade imponerande 3 304 besökare, vilket bekräftar dess betydelse och inflytande inom branschen.