Tidigare IBC Solar utökar och byter namn

Bild: Solkompaniet.

Nu tar IBC solar, ett dotterbolag till Solkompaniet, ett betydelsefullt steg i sin utveckling genom att byta namn till Light Leap. Namnbytet ska markera början på en ny och expansiv strategi efter att det långvariga samarbetet med tyska IBC Solar AG nyligen avslutades.

"Vi bär med oss stoltheten från vår historia som IBC SOLAR AB, men det är nu dags för oss att ta nästa steg framåt. Det nya namnet reflekterar vår ambition att förenkla och accelerera utbyggnaden av solenergi i Sverige. Som en komplett solelgrossist strävar vi efter att kvalitetssäkra och effektivisera distributionen av solkraftskomponenter över hela landet," säger Thomas Sparrmo, VD och koncernchef för Solkompaniet.

Under varumärket Light Leap kommer företaget fortsätta att leverera kvalitetssäkrade och noggrant inspekterade solelsystem till både privat- och företagskunder. Dessutom kommer sortimentet att utvidgas med nya och högkvalitativa produkter som är eftertraktade och som speglar de senaste trenderna och teknikerna inom solenergi.

"Vi ser fram emot att introducera vårt nya varumärke och vårt utökade sortiment till marknaden. Vi är övertygade om att detta kommer att stärka vår position som en av de ledande aktörerna inom solenergi i Sverige och Norden," tillägger Thomas Sparrmo.