Norrtälje har flest solcellsanläggningar

Norrtälje kommun har flest solcellsanläggningar i Sverige, 424 stycken, visar statistik från Energimyndigheten, skriver Norrtelje Tidning. Högst installerad effekt finns däremot i Linköping,

- Det är första gången som vi mäter det här på kommunnivå. Vi vill försöka få ett grepp om hur många solcellsanläggningar som finns i Sverige, säger Daniel Kulin, handläggare på Energimyndigheten, till Nyhetsbyrån Siren, skriver Norrtelje Tidning.

Det finns 10 000 solcellsanläggningar i Sverige med en installerad effekt på 140 000 kilowatt, men Daniel Kulin tror att det ligger i underkant, skriver Norrtelje Tidning. På länsnivå finns det flest anläggningar i Västra Götaland och Skåne har högst installerad effekt.

- Det finns nästan inga anläggningar som är större än 250 kilowatt. Det finns ett fåtal parker som är riktigt stora, i megawatt-klassen. Den totala solcellsparken motsvarar ungefär en stor vindkraftpark i effekt, men energin som man får är mycket mindre, säger Daniel Kulin till Norrtelje Tidning.