Assemblin förvärvar Electrotec Energy AB

Fr v: Benita Oliv (Electrotec Energy), Jonas Oliv (Electrotec Energy) och Filip Eriksson (Assemblin). Bild: Assemblin

Som en följd av klimatomställningen växer efterfrågan på förnyelsebar energi kraftigt. Genom förvärvet av Electrotec Energy AB stärker Assemblin El sin kompetens inom solcellsteknik, vilket kompletterar Assemblins gröna erbjudande.

Electrotec Energy erbjuder solcellsinstallationer av hög kvalitet och prestanda. Verksamheten är baserad i Varberg utanför Göteborg och har cirka 10 medarbetare samt en årsomsättning på cirka 25 MSEK. Electrotec Energy har egen projektering och installationskompetens.

– Solceller är en viktig pusselbit i vår satsning på klimatsmarta lösningar. Vi har letat länge efter rätt typ av bolag och kompetens, och är därför mycket glada över att kunna välkomna Electrotec Energys kunder och medarbetare till Assemblin. Electrotec Energy har den profil och erfarenhet vi har letat efter och kompletterar Assemblins erbjudande inom laddteknik och energilagring. Tillsammans får vi ett mycket starkt och komplett erbjudande inom grön el, vilket är ett strategiskt fokusområde. Det finns en stor potential i denna nisch, och vi ser stora möjligheter att kunna skala upp Electrotec Energys verksamhet på fler orter framöver, säger Fredrik Allthin, vd och chef på affärsområde Assemblin El.

 

bild
Fredrik Allthin, vd och chef på affärsområde Assemblin El. Foto: Assemblin

 

Bland Electrotec Energys kunder finns fastighetsägare, byggbolag, elinstallatörer, föreningar, lantbruk och privatpersoner.

– Vi har jobbat tillsammans med Assemblin i flera projekt och vet att det är ett progressivt och ambitiöst installationsbolag med hög kompetens. Vi har samma syn på kvalitet och kundvärde och delar passionen för hållbara och effektiva energilösningar, vilket kommer att komma våra kunder tillgodo. Vi ser fram mot vår fortsatta utvecklingsresa tillsammans med Assemblin, säger Jonas Oliv, vd på Electrotec Energy.