Otovo rekryterar Pål Hvattum till rollen som SVP Global Markets

Foto: Otovo

Otovo har anställt Pål Hauff Hvattum som SVP Global Markets. Hvattum kommer till Otovo från en likvärdig roll i Adevinta, den globala onlineannonseringsjätten.

”Pål tar med sig erfarenhet från en tillväxtresa som liknar den Otovo är inne på. Han kommer från vad som enligt min uppfattning är europeiska onlinemarknadsplatsers tillväxtmaskin nummer ett, Adevinta. Han kommer garanterat att bidra till att Otovo växer ytterligare”, säger Andreas E. Thorsheim, VD för Otovo. Thorsheim är själv alumn från gruppen Hvattum nu ansluter från.

Pål Hauff Hvattum lämnar Adevinta där han var VP Global Markets och ansvarig för koncernens portfölj av sajter i Mexiko, Irland, Ungern och Belarus. Hvattum har också varit General Manager för Adevintas Segundamano-sajt i Mexiko, och tidigare ansvarig för B2Bförsäljning i Leboncoin.fr samt olika roller inom Schibstedkoncernen, innan Adevinta knoppades av.

”Jag älskade energin och utmaningarna med att vara en del av att skala upp lilla Schibsted till en ledande internationell marknadsplats, och i Otovo ser jag ett företag med alla ingredienser i en ännu större tillväxthistoria: Solenergi för bostäder exploderar, Otovos modell är unik, effektiv och skalbar, och bakom detta finns ett briljant team med drivet att placera solpaneler och batterier i alla hus i Europa. Den här resan såg för rolig och för viktig ut för att inte vara en del av”, säger Pål Hauff Hvattum.

”Jag lovade mig själv när jag strax före jul fyllde 40 att lyssna mer på magkänslan och hjärtat. Så efter att ha betraktat Otovo på avstånd i några år approcherade jag dem och sa att det här var något jag ville vara en del av. Det här ska bli kul”, tillägger Hvattum.

Hvattum kommer att arbeta med bas i Spanien, men med en paneuropeisk närvaro och mandat. Hvattum kommer att ingå i Otovos internationella ledningsgrupp och även ansvara för Otovos engagemang med Grupo Gera i Brasilien, Holu.

Hvattum har en master i social och offentlig kommunikation från London School of Economics och en kandidatexamen i statsvetenskap från Sciences Po Bordeaux och University of Bergen. Hvattum är norsk medborgare och talar engelska, franska och spanska flytande