Rosebrock ny logistikpartner till SunRoof

Bild: Rosebrock

SunRoof, en svensk, innovativ start-up med de mest effektiva byggnadsintegrerade soltaken på den globala marknaden, har meddelat ett partnerskap med Rosebrock - en ledande internationell logistikgrupp. Samarbetet kommer att säkerställa kontinuitet i leveranser och påskynda den fortsatta expansionen av SunRoof i Europa och USA.

SunRoof har utvecklat en banbrytande takteknik som integrerar solceller för att ersätta traditionella tak och genererar idag den mest effektiva lösningen på marknaden till att omvandla solens energi till grön el. SunRoof levererar också en modern plattform som tillåter hushåll att hantera sin egen energianvändning.

 

Det senaste året har varit en rekordstor tillväxt och expansion till nya marknader för solenergiföretaget

SunRoof är redan verksamt i Sverige, Tyskland, Polen, Spanien och Italien och planerar att starta pilotprojekt i USA. Snart kommer företaget att lansera den största energimarknaden i Europa för att ansluta soltak och därigenom skapa ett virtuellt kraftverk. Det innebär att alla byggnader med ett SunRoof kan sälja överskottet av el. Partnerskapet med Rosebrock kommer att göra det lättare att komma in på den globala marknaden för förnybara energikällor och möjliggöra ytterligare dynamisk utveckling tack vare den omfattande leveransen av komponenter till soltak.

Energi har en internationell räckvidd. Därför har vi valt Rosebrock som partner då det inte finns några gränser för internationell tillväxt. Tillsammans kan vi tillfredsställa våra kunders behov ännu bättre och snabbare, oavsett var de bor. Vi är anslutna genom innovation och öppenhet för nya lösningar och med fokus på framtiden. På detta sätt säkerställer vi vår kontinuitet och får tillgång till de möjligheter som öppnas på solenergimarknaden i såväl Europa som runt om i världen”, säger Martyn Szczepankowski, medgrundare och chef för CEE på SunRoof.

Från tillverkaren till investerarens hus

Rosebrock är en erkänd internationell logistik- och transportoperatör med över 120 års erfarenhet. Rosebrock tillhandahåller SunRoof med tjänster som täcker alla transportfaser, från godkännande av solcellsmoduler från tillverkaren, till leverans och sedan direkt till kundens hus. Kostnadsoptimering är möjlig genom att ta kontroll över logistikhantering med hjälp av Rosebrocks kompetens och erfarenhet.

Samarbetet innebär både ekonomiska och miljömässiga fördelar

Koldioxidminskningen från SunRoof beror på att solkomponenter endast transporteras från tillverkaren till mottagaren. Efter lossning kan Rosebrock starta sändningen för nästa kund och därigenom minimera tomma körningar.