Svenska Raymond Solar kvalificerar sig till E-Prize final

Smart Solar Roof Prefabricerat solcellstak Foto: Raymond Solar

Raymond Solar har kvalificerat sig som finalist i det prestigefyllda E-Prize, Sveriges största energipris för näringslivet. Denna årliga utmärkelse organiseras av Dagens industri och Aktuell Hållbarhet i samarbete med energikoncernen E.ON. E-Prize syftar till att uppmärksamma och lyfta fram den mångfald av aktörer som bidrar till energiomställningen.

Raymonds två banbrytande innovationer inom kategorin Förnybar Energi har fört företaget till final:

Smart Solar Roof och Raymond Solid State batterilösning

Raymond, som är specialiserade på solcellsteknologi, har utvecklat två produkter som imponerade på juryn:

  • Smart Solar Roof: Ett prefabricerat solcellstak som kombinerar estetiskt tilltalande design med hög energieffektivitet. Denna avancerade teknologi integrerar solcellspaneler sömlöst med takmaterialet och finns i flera färger.
  • Europas första Solid State batterilösning: En innovativ batterilösning som tål krävande klimat och är speciellt utvecklad för solcellsenergi.

– Det är glädjande att se en svensk solcellsaktör som inte bara producerar effektiva solceller utan också estetiskt tilltalande sådana. De är pionjärer inom både solcellsteknologi och framtidens batterier, säger Christian Roos, Director of New Connections & Services på E.ON Energidistribution.

– Vi är stolta och hedrade över att ha blivit finalister i E-Prize och ser fram emot att dela vår vision och innovation för en hållbar framtid med världen, säger Lina Jeverstam, vd på Raymond.

Raymond tävlar i kategorin Förnybar Energi, en av tre kategorier inom E-Prize, tillsammans med energioptimering och hållbara transporter. De tre kriterier som bedöms är innovationshöjd, hållbarhetspotential och marknadsmöjligheter. Årets bedömning har lagt särskild vikt vid nytänkande och hållbarhetspotential.