Stort fokus på mikroinverterare på Intersolar 2024

Leopold Michi, Vay Sunic. Foto: Simon Matthis
Vay Sunics grundare Charles Xu i mitten. Foto: Simon Matthis

Mikroinverterare var något många utställare gjorde reklam för i sina montrar på Intersolar 2024, inte minst därför att de bedöms som mer brandsäkra då varje panel är kopplat till en mikroinverterare i ett distribuerat system. Då finns ingen punkt med stark likström.

För solpaneler monterade på balkonger är mikroinverterare ofta den enda lösningen, och även på villamarknaderna i flera länder dominerar mikroinverterare.

För solenerginyheter.se berättade Leopold Michi, VaySunic New Energy, den tyska filialen till det kinesiska moderbolaget Vay Sunic, om företagets nya solcellssystem. I Vay Sunics monter var även Charles Xu, företagets grundare, på plats.

– Det tar bara 20 sekunder att installera, lovade han.

Genom sitt ”bidirektionella” utförande är de 3 millimeter tjocka panelerna effektivare än traditionella paneler, enligt honom.

Leopold Michi betonade att bolaget är lokalt förankrat i München.

– Vi kan erbjuda service för hela panelernas livslängd. Vad som än fallerar så finns support tillgänglig, framhöll han som på frågan om vad som kunde gå fel tog upp funktionsfel och kopplingsfel som återkommande problem.