Eurener expanderar solproduktionen i Spanien - Ny fabrik ökar kapaciteten

Foto: Eurener

Eurener, en välrenommerad tillverkare av solcellspaneler sedan 1997, tar sig an den utmanande situationen på den europeiska solenergisektorn genom att öppna en ny fabrik för solcellsmoduler i Spanien, närmare bestämt i staden Langreo i Asturien. Denna industriella satsning kommer att öka Eureners produktionskapacitet till över 500 MW och stärka företagets förmåga att betjäna den europeiska marknaden för bostäder, där man är specialiserade.

Eurener har inte tagit detta steg ensamt. Det är en del av det industriella planen för deras nya partners, den spanska elbolaget Iberdrola och modultillverkaren Exiom. Fabriken representerar en investering på över 20 miljoner euro och har en årlig produktionskapacitet på en miljon solcellsmoduler med en total effekt på 500 MW. Fabriken kommer att sysselsätta 115 personer. Maskinerna finns redan på plats och det industriella projektet är i slutfasen av driftsättning.

Eureners beslut att delta i detta projekt kommer i en tid av låga priser och allmän osäkerhet inom den europeiska solcellsinustrin, vilket understryker projektets stabilitet och styrka. Avtalet mellan Exiom, Iberdrola och Eurener innebär en fast, långsiktig satsning på produktion av europeiska moduler med målet att erbjuda en produkt av hög kvalitet, service och pålitliga garantier.

Enligt Pasquale Zazo, Eureners kommersiella direktör, säger: "Vi är glada över att ta detta steg vid en så viktig tidpunkt på marknaden för solceller. Denna expansion kommer att möjliggöra för oss att möta den ökande efterfrågan på högkvalitativa solpaneler samtidigt som vi fortsätter att uppfylla vårt åtagande gentemot miljön, förbättra leveranskedjan och arbetsförhållandena."

Eurener Group, med huvudkontor i Valencia, har över 25 års erfarenhet och är specialiserade på solcellsmoduler för bostäder, industriella och kommersiella tak i Europa. Eurener har blivit vald som en "toppvarumärke" av installatörer i länder som Frankrike, Storbritannien, Sverige och Belgien, tack vare sina högeffektiva och estetiskt tilltalande design på solcellsmodule.

Synergierna och kompatibiliteten mellan de spanska fabrikens partners kompletteras av Exiom, ett företag med flera TIER 1-betyg som är specialiserade på utveckling av stora solcellsparker, samt Iberdrola, Spaniens största elbolag och en av ledarna i Europa.