Mattias Ringqvist tar över som VD för Svea Solar

Foto: Svea Solar

Svea Solar tar nästa steg för att påskynda energiomställningen i Europa genom att omstrukturera sin ledning, med VD och medgrundare Erik Martinson som nu antar rollen som Chief Innovation Officer. I linje med marknadsförändringar och ökad efterfrågan på nya tjänster genomgår Svea Solar en övergång från att vara en renodlad installationsleverantör till att bli en serviceleverantör. För att driva denna förändring och stärka solenergins position i Europa, tar Erik Martinson rollen som Chief Innovation Officer och välkomnar Mattias Ringqvist som den nya VD:n.

För tio år sedan grundades Svea Solar av Erik Martinson och Björn Lind med visionen att eliminera fossila bränslen och erbjuda kostnadseffektiva solenergilösningar till hushåll och företag i Europa. Sedan dess har företaget blivit en ledande aktör inom solenergi i Europa, växt till att bli ett företag i miljardklassen, expanderat till stora europeiska marknader som Tyskland och Italien och rekryterat 1200 anställda. Att omvandla solenergiindustrin, göra solenergi tillgänglig för alla och ta företaget till nästa nivå kommer nu att vara Erik Martinsons huvudfokus som Chief Innovation Officer.

Mattias, som tidigare varit VD för Recover, MD för Verisure Nordics, Head of Telenor Consumer businesses i Sverige och Danmark, samt partner på McKinsey & Co, har varit ledamot i Svea Solars styrelse sedan början av 2024. 

"Jag tog inte mycket tid på mig att fundera när jag fick frågan. Svea Solar är ett företag jag har lärt känna väl, ett företag som varit med och byggt en hel bransch som spelar en avgörande roll för en hållbar framtid. Jag är verkligen imponerad av vad Erik, hans medgrundare Björn och hela teamet på Svea Solar har åstadkommit hittills. Jag ser fram emot att arbeta ännu närmare med teamet, våra kunder och partners," säger Mattias Ringqvist, ny VD för Svea Solar.

Mattias Ringqvist tillträder den nya positionen som VD omedelbart.