Raymond introducerar Solid State batterilager

Foto: Mayur Gala / Unsplash

Raymond, en aktör inom solenergiteknologi, introducerar ett nytt Solid State-batterilager på den svenska marknaden. Batteriet har en kapacitet på 10,8 till 32,4 kWh per enhet, med hög energitäthet, lång livslängd, hög i- och urladdningskapacitet samt starka säkerhetsfunktioner.

"Som ett impactbolag fokuserar vi på att erbjuda den senaste tekniken och ställer höga krav på våra leverantörer för att förbättra vårt utbud," säger Lina Jeverstam, vd på Raymond. 

Teknologin erbjuder:

  • Säkerhet: Batterierna motverkar termisk rusning och eliminerar brandrisker som kan uppstå med traditionella litiumbatterier.
  • Hög energitäthet: Batterierna erbjuder energitätheten för effektiv lagring och hög prestanda.
  • Prestanda under olika temperaturer: Batterierna klarar både kyla och värme och är därför lämpliga för det svenska klimatet.
  • Skalbarhet: Varje batterimodul har en kapacitet på 5,4 kWh och kan kopplas samman för att öka kapaciteten utan omfattande kabeldragning.

Solid State-batterierna är IP-klassade för utomhusbruk och är certifierade och kompatibla med olika växelriktare, inklusive Solis, Deye och Victron. Kompatibla med solenergisystem, off-grid och flex- och stödtjänster.