EURENER får EcoVadis-utnämning för miljöansvar

Foto: EURENER

EURENER, ett spanskt företag som tillverkar fotovoltaiska moduler för den europeiska bostadsmarknaden, har tilldelats EcoVadis prestigefyllda platina-medalj för sitt arbete med hållbarhet, goda arbetsförhållanden och affärsetik. Utmärkelsen placerar dem i den övre 1% av världens mest hållbara företag enligt EcoVadis granskning.

EcoVadis uppskattar deras åtagande för hållbarhet, affärsetik och socialt ansvar. Företaget har varit en pionjär inom tillverkningen och distributionen av solpaneler sedan 1997, med fokus på hög kvalitet, lång garanti och låg miljöpåverkan.

Platina-medaljen från EcoVadis bekräftar inte bara EURENERs framsteg inom miljöhållbarhet, utan också företagets ansträngningar inom områden som affärsetik, arbetsvillkor och mänskliga rättigheter, samt en ansvarsfull försörjningskedja.

EURENERs kommersiella chef, Pasquale Zazo, uttryckte sin tillfredsställelse över utmärkelsen: "Vårt företags engagemang, erkänt av våra kunder och partners, är en del av vårt DNA som ett företag inom förnybar energi som satsar på hållbarhet och gott ledarskap. Att få platina-medaljen från EcoVadis är ett bevis på det utmärkta arbete vi gör för att bli mer hållbara och transparenta varje år, och det uppmuntrar oss att fortsätta våra ansträngningar."