SolarEdge skriver under solenergistadga

SolarEdge Technologies undertecknar den europeiska solenergistadgan

SolarEdge Technologies, en globalt ledande aktör inom smart energiteknik, har idag meddelat att de har skrivit under Europeiska kommissionens solenergistadga (European Solar Energy Charter). Stadgan uppmanar till stöd för den europeiska solcellstillverkningssektorn.

SolarEdge ingår i en grupp av företag inom den europeiska solenergisektorn som undertecknade stadgan tillsammans med 23 energiministrar från EU. Vid en ceremoni i Bryssel den 15 april förband sig stadgans undertecknare att stödja en stabil tillgång på högkvalitativa solcellsprodukter inom Europa.

Alfred Karlstetter, SolarEdges General Manager för Europa, kommenterade:

– Som en premiumtillverkare och ledande leverantör av optimerade växelriktarlösningar som har revolutionerat produktion och hantering av energi i solcellssystem, betraktar vi oss som en strategisk partner till EU. SolarEdge spelar en nyckelroll i diversifieringen och motståndskraften hos EU:s leveranskedjor för solcellsprodukter. Våra produkter och lösningar bidrar positivt till EU:s konkurrenskraft, hållbarhet och jobbspridning, och hjälper till att nå EU:s energi- och klimatmål. Genom att underteckna den europeiska solenergistadgan förstärker vi vårt starka engagemang för EU:s gröna övergång och för att främja en snabbare och bredare expansion av solenergi i Europa.