Wevo Energy blir en del av SolarEdge

Bild: Solar Edge

Den 9 april 2024 meddelade SolarEdge Technologies, att de framgångsrikt har avslutat förvärvet av hela aktiekapitalet i Wevo Energy Ltd. Wevo är en specialist inom mjukvara som fokuserar på optimering och hantering av laddning för elbilar på platser med många laddstationer, såsom flerbostadshus, arbetsplatsparkeringar och offentliga laddningsstationer.

Wevos mjukvara är utformad för att vara leverantörsoberoende och stöder branschledande öppna protokoll, vilket möjliggör prissättning och fakturering för flera användare, prioritering av laddningsscheman, prediktiv lasthantering och en rad ytterligare tjänster. Hittills har Wevo elektrifierat många tusen parkeringsplatser i Nordamerika, Europa och Mellanöstern. Wevo är redan integrerat med SolarEdges elbilsladdare, växelriktare och mätare, vilket ger en heltäckande realtidsöversikt av solelproduktion, elnätförbrukning och elbilsladdning.

Wevo-lösningen kommer också att ingå i energioptimeringssystemet SolarEdge ONE för det kommersiella och industriella segmentet, vilket ger SolarEdges kunder en enda lösning för energioptimering som samordnar och integrerar solproduktion på anläggningen, batterilagring och storskalig elbilsladdning.

Zvi Lando, VD för SolarEdge Technologies, kommenterade: "Förvärvet är en del av SolarEdges strategi att utöka sin mjukvaruportfölj för det kommersiella och industriella segmentet. Vi ser fram emot att välkomna Wevo till SolarEdge-teamet och att dra nytta av deras imponerande framsteg. I takt med att marknaden för elbilar växer kommer distribuerad förnybar energi att spela en avgörande roll för att frigöra den fulla potentialen av elektrifierad mobilitet. Wevos mjukvara utgör en viktig del av vår vision för solenergi integrerad med elbilsladdning och blir nu en del av vårt ekosystem för energihantering."

Teddy Flatau, VD för Wevo Energy, tillade: "Vårt mål är att göra laddning av elbilar mer tillgänglig genom att elektrifiera varje parkeringsplats. Som en del av SolarEdge kan vi nu utveckla en integrerad lösning som erbjuder en sömlös upplevelse för elbilsförare genom att optimera laddningen med ren, solenergi och maximera kostnadsbesparingarna. Detta är ett stort steg mot en framtid med lägre koldioxidutsläpp."