IBC Solar omorganiserar verksamheten i Sverige med ny strategi

Bilden visar projektet "Solskenet" i Borås som är en takanläggning om fem megawatt i installerad effekt. Vid projektstart var det här Nordens största solelanläggning på tak. Takytan är cirka 35 000 kvadratmeter med 15 000 solcellsmoduler av märket IBC Monosol 340. Photo cred: IBC Solar

IBC Solar omorganiserar i Sverige med en ny strategi. Från och med 20 mars 2024 kommer verksamheten i Sverige att direkt betjänas av det tyska moderföretaget IBC Solar. Båda företagen kommer att fungera separat från detta datum och kommer att operera under ett nytt företagsnamn.

Svenska IBC Solar grundades 2018 som återförsäljare för tyska IBC Solar. Företaget expanderade från grossist- till privatkundsegmentet och bidrog till installationen av stora solcellssystem i hela Sverige. Från och med 20 mars 2024 kommer IBC Solar att sälja direkt till installationspartners i Sverige och behålla ett långsiktigt samarbete med moderbolaget Solkompaniet för närvaro på den svenska solenergimarknaden.

Patrik Danz, CSO IBC Solar Group, kommenterade förändringen och uttryckte entusiasm över det direkta inträdet på den svenska marknaden. IBC Solar:s vision fokuserar på hållbara energilösningar och stödjer Sveriges övergång till förnybara energikällor.

Thomas Sparrmo, VD för Solkompaniet, ser fram emot nya möjligheter och kommer snart att tillkännage det nya företagsnamnet för grossistverksamheten.