SENS och Aeonic planerar solpark och batterilagring på Ingarö

Arkivbild. Foto: Jan LIpka

Sustainable Energy Solutions Sweden Holding AB (SENS) och Aeonic AB meddelar att de har undertecknat ett arrendeavtal för att bygga en solcellspark med tillhörande batterilagringsanläggning på Ingarö, Värmdö. Detta markerar det första gemensamma projektet för de två bolagen och förväntas bidra till att öka den hållbara energiproduktionen i regionen.

Projektet planerar att ha en sammanlagd effektkapacitet på 40 MW, spridd över en yta om 22 hektar. Samarbetet mellan SENS och Aeonic, som inledde ett joint venture-samarbete i november 2023, möjliggör för båda parterna att ta sig an utmaningar och möjligheter inom solparkindustrin.

Henrik Boman, VD för SENS, uttrycker sin glädje över det nya projektet och kommenterar: "Det här arrendeavtalet är ett viktigt steg för oss och vi ser fram emot att bidra till den gröna energiomställningen tillsammans med Aeonic."

Peter Saxby, VD för Aeonic AB, delar Boman's entusiasm och tillägger: "Vi ser fram emot att starta upp detta projekt och att fortsätta vårt samarbete med SENS för att identifiera och utveckla fler hållbara energiprojekt."

Energilagring är en nyckelkomponent för att möjliggöra effektiv hantering av energiproduktion och användning, och detta projekt förväntas spela en viktig roll i övergången till grön energi och hållbar utveckling. SENS och Aeonic siktar på att främja hållbara energilösningar genom att fortsätta identifiera och utveckla attraktiva projekt i framtiden. Nu inleds processen med att ansöka om nödvändiga tillstånd för projektet.