Danfoss förvärvar Vasaföretaget Ampners innovativa frekvensomriktare

Frekvensomriktaren ACE 300. Bild: Danfoss

Danfoss, en global jätte inom teknikindustrin, har nyligen köpt upp en speciell typ av frekvensomriktare från Vasaföretaget Ampner i Finland. Denna produkt, känd som Ampner ACE 300, är framtagen för att tåla extrema väderförhållanden som kyla och hetta, vilket gör den idealisk för användning i utmanande miljöer som de nordiska länderna.

Shekhar Kubal, global chef för elektrifiering på Danfoss, förklarar att produkten passar väl in i Danfoss sortiment och kompletterar deras befintliga produkter. Frekvensomriktaren är tänkt att användas för energilagring, och kan omvandla kraft från förnybara källor som sol- och vindkraft till el för elnätet.

I och med förvärvet följer sju tidigare Ampner-anställda, som varit involverade i utvecklingen av produkten, över till Danfoss. Kubal ser fram emot att vidareutveckla produkten, vilket han förutspår kommer skapa nya jobbtillfällen och bidra till företagets tillväxt och behov av skicklig personal.

Stark position

Kubal, som är stolt över energiomställningen i Norden och Vasaregionen, ser Danfoss som en aktiv deltagare i den globala utvecklingen inom förnybar energi. Han betonar Danfoss starka position på marknaden för frekvensomriktare och företagets bidrag till energieffektivitet.

Fokuserar på kärnverksamheten

Danfoss, med huvudkontor i Danmark, förvärvade 2014 företaget Vacon i Vasa, som blev Danfoss Drives. Deras fabrik i Runsor har 630 anställda. Kubal ser denna senaste förvärv som ett bevis på regionens innovation och ambition inom energisektorn.

Ampner, å sin sida, planerar att fokusera på att utveckla sin kärnverksamhet efter affären med Danfoss, vilket öppnar dörrar för fortsatt tillväxt och nya rekryteringar.

Källa: Svenska Yle/Danfoss