BeGreen expanderar på tyska solenergimarknaden

Solfångare i Natur. Foto: Creative Commons Lic. (Pixabay) Kredit: RoyBur

BeGreen, dotterbolag till den norska energijätten Equinor, tar sikte på den tyska marknaden för förnybar energi. Företaget har utsett Lars Josten, tidigare VD för Pfalzsolar GmbH, till att leda BeGreens tyska verksamhet.

Josten, som kommer med en bakgrund av 15 års erfarenhet inom solenergibranschen i Tyskland, framhäver BeGreens tillvägagångssätt och företagskultur som avgörande för hans beslut att ansluta sig till teamet. Han nämner särskilt företagets pragmatism, marknadskunskap och engagemang för anständighet som utmärkande drag.

Värdefull tillgång

- Anders Dolmer, VD för BeGreen, välkomnar Jostens erfarenhet och expertis till företaget och betonar vikten av att integrera BeGreens kärnvärden i den tyska verksamheten från start. Dolmer beskriver Josten som en perfekt match för företaget och en värdefull tillgång i denna nya fas av BeGreens expansion, säger Dolmer.

BeGreen har sedan tidigare projektportföljer i Danmark, Sverige och Polen, och Equinors förvärv av BeGreen i januari 2023 markerade en viktig milstolpe i företagets strävan att stärka sin position inom förnybar energi i Nordeuropa.

Nina Scholz, Country Manager för Equinor i Tyskland, uttrycker sitt stöd för BeGreens expansion till Tyskland som ett steg för att vidareutveckla företagets stora solprojektportfölj och betonar Equinors roll som en pålitlig energi- och avkarboniseringspartner för Tyskland.

Källa: Equinor