Icebug tilldelas pris för solenergi-projekt

Bild: Icebug.

Icebug har tilldelats utmärkelsen The Outdoor Changemaker Award för arbetet med det uppmärksammade SOLROS-projektet. Priset delades ut i samband med årets branschdag för hållbarhet inom sport- och friluftsbranschen arrangerad av Sustainable Outdoor Östersund.

Med priset vill man uppmärksamma en aktör som initierat en förändring, inspirerar andra till hållbar utveckling, har en potential för stora och långvariga hållbarhetseffekter, adresserar en verklig industriutmaning och bjuder in till samarbete.

SOLROS är ett samarbete med ett tyskt solenergiföretag där Icebug hjälper fabrikerna i Vietnam att installera solceller och därmed minska sin användning av fossil energi drastiskt. Projektet fick mycket uppmärksamhet under när man 2023 beslutade sig för att bjuda in konkurrenterna att göra samma sak, utan kostnad.

–När man gör lyckas göra framsteg i sitt hållbarhetsarbete har man ett ansvar att dela med sig till andra så att det kan få ännu större effekt. Särskilt när det har så här stor potential att få ner utsläppen, säger David Ekelund, VD på Icebug.