Ilmatar rekryterar Mattias Wittmiss från Vestas

Foto: Pexels

Mattias Wittmiss har mer än 20 års erfarenhet av projektledning och nära 15 år inom segmentet förnyelsebar energi. Nu kliver han in i ledningsgruppen på Ilmatar Solar AB, dotterbolaget till det nordiska energibolaget Ilmatar. Som ny Head of Construction kommer han leda arbetet med att etablera Ilmatars storskaliga solcellsparker samt skala upp avdelningen för byggnation. 

– Jag är mycket glad att välkomna Mattias till Ilmatar där hans lärdomar från branschen är otroligt värdefulla när vi sätter igång bygget av några av Europas största solcellsparker. Hans gedigna ledarskapserfarenheter blir också viktiga när vi ska skala upp organisation och verksamhet, säger Christian Gustafsson, vd på Ilmatar Solar. 

Mattias Wittmiss kommer senast från Vestas där han i mer än 14 år arbetat i olika roller inom byggnation av vindkraft.

– Det är mycket innovationer och en snabb teknisk utveckling inom solenergi idag och jag är både stolt och glad att kliva in i ett så spännande bolag som Ilmatar som både bygger och äger parker på sikt. Nu ser jag fram emot att få vara med om det första spadtaget, säger Mattias Wittmiss, Head of Construction på Ilmatar Solar.