Danderyds kommun och Tekniska Lösningar i solenergisamarbete

Foto: Soltech

Danderydsbaserade Soltechbolaget Tekniska Lösningar AB (Tlab) har ett långtgående solenergisamarbete med Danderyds kommun. Hittills har bolaget projekterat och installerat sju solcellsanläggningar på kommunala samhällsfastigheter. Nu har de fått sin åttonde order när Vasaskolan i Djursholm ska få en stor takplacerad solcellsanläggning. Vd Joakim Persson berättar om förtroendet och om varför det känns lite extra roligt att hjälpa en kommun.  

Tlab är ett väletablerat elteknikbolag som sedan juli månad är Soltechkoncernens senaste tillskott. Bolagets kompetenser sträcker sig över allt som innefattar komplexa och storskaliga el- och nätverksinstallationer men erbjuder även solcellslösningar i kombination med ladd- och energilager. 

Bland Tlab:s kunder återfinns både företag och lätt industri men även ofta offentlig sektor. Nu har bolaget fått ytterligare en solenergiorder från Danderyds kommun. Installationen av den takplacerade solcellsanläggningen på Vasaskolan i Djursholm startar under hösten och anläggningen ska vara driftsatt under fjärde kvartalet.  

– Det känns väldigt roligt att återigen få förtroendet att hjälpa Danderyds kommun med solenergilösningar. Att vi nu för åttonde gången får uppdraget från kommunen att installera solceller på deras samhällsbyggnader ser vi som ett kvitto på att vi anses vara en kompetent och leveranssäker solenergipartner, säger Joakim Persson, vd på Tlab.

Skolor och äldreboenden får solceller 
Utöver Vasaskolan har Tlab redan installerat solceller på flera skolor och äldreboenden. Bland annat Danderyds gymnasium, Kevinge äldreboende och Enebybergs skola. Joakim Persson och hans team är vana att hjälpa större bolag och kommuner med elteknik och solenergi, men förklarar samtidigt varför det känns lite extra bra att återigen få förtroendet från hemmakommunen.   

– Kommuner som satsar på solenergi blir föregångare. När en kommun investerar i solenergi minskar den inte bara sitt koldioxidavtryck utan visar också att de aktivt verkar för att skapa hållbara miljöer och fastigheter för sina invånare. Med tanke på att vi själva är Danderydsbaserade känns det lite extra hedrande att vi får vara en bidragande del på kommunens solenergiresa, avslutar Joakim Persson.