Midsummer inleder långsiktigt samarbete med finska Katepal

Foto: Midsummer

Den svenska utvecklaren och tillverkaren av solpaneler Midsummer har inlett ett omfattande och långsiktigt samarbete med den finska leverantören av takmaterial Katepal. Katepal kommer att erbjuda Midsummers tunna och lätta solpaneler till sina kunder i Finland.

Katepal är Finlands ledande leverantör av takmaterial för främst industriella tak. Som ett led i företagets satsning på hållbara produkter erbjuder man nu solpanelen Midsummer Bold, Midsummers specialutvecklade panel för industritak till sina kunder i Finland.

- Midsummer Bold blir ett ypperligt tillskott till vårt produktsortiment. Vi tror att många av våra befintliga och blivande kunder vill ha täta tak av hög kvalitet som även producerar elektricitet, säger Rami Mustonen, produktchef, Katepal.

Som en inledande testinstallation, har Midsummer redan installerat ett solcellstak på Katepals huvudkontor i Lempäälä. Solcellstaket är ca 250 kvm stort och består av 120 paneler av modellen Bold på taket. Se bifogade bilder. Den installerade effekten är 28,8 kW. Taket invigdes nyligen med en tillställning med inbjudna kunder som även signalerade starten på Katepals nya produkterbjudande Midsummer Bold.

- Vi är glada över att kunna inleda ett samarbete med Finlands mest välrenommérade takföretag Katepal. Det ligger i linje med vår strategi att växa snabbt genom att vara av en leverantör av solpaneler åt andra installatörer och takföretag med etablerade kundbaser, än att enbart installera själva. Framtidens tak kommer att generera elektricitet och där är vi ypperligt positionerade med våra tunna och lätta paneler, säger Midsummers VD Sven Lindström.