Ny solpark byggs av Alight och Solkompaniet i Karlskrona

Solparkprojekt Nättraby i Karlskrona. Bild: Alight

Den nordiska solenergiutvecklaren Alight har valt Solkompaniet till entreprenör för sitt solparkprojekt i Nättraby, Karlskrona. Nu startar bygget av solcellsanläggningen som ska producera cirka 13 GWh grön el per år. 

bild
Nättraby solpark kommer att ha en installerad effekt på 13 MW och är det andra solenergiprojektet parterna genomför tillsammans. Driftsättning är planerad till sommaren 2024.   Bild: Alight

”Vi är glada över att ha fått förnyat förtroende av Alight och ser fram emot att vi tillsammans tar ytterligare ett steg mot branschens mål att solkraft står för 30 TWh till 2030,” säger Marina Sundman, affärsområdeschef på Solkompaniet. 

”Efter att tidigare framgångsrikt ha samarbetat med Solkompaniet för att bygga Sveriges största solpark tillsammans, ser vi nu fram emot att arbeta med dem igen för att få ny ren energi till regionen,” säger Warren Campbell, operativ chef på Alight. 

Fakta Nättraby Solpark: 
Utvecklare: Alight  
Investerare och operatör: Infranode och Alight 
EPC/entreprenör: Solkompaniet 
Elnätsägare: E.ON 
Solparkens förväntade årliga solelproduktion: 13 GWh/år, vilket motsvarar 300 000 elbilsladdningar/år Installerad effekt: 13,34 MWp 
Areal: 13,32 ha 
Byggstart: höst 2023 
Färdig park: sommar 2024