Intersolar 2023 - SolarEdge presenterar nya effektoptimerare

Foto: Pexels

På årets Intersolar-mässa, som äger rum i München 14-16 juni, kommer SolarEdge Technologies (Hall B4, Stand 110), världsledande inom smart energiteknik, att presentera två nya effektoptimerare och därmed utöka sitt erbjudande för både bostäder och det kommersiella och industriella (C&I) segmentet.

För C&I-segmentet introducerar bolaget 2:1 S1400 effektoptimerare för bifaciala 700W-paneler med hög effekt, inklusive G12-paneler. S1400 är baserad på patenterad teknik och har utvecklats för att stödja den ökande användningen av dessa paneler. Den nya arkitekturen ger ökad effekt från en mindre enhet samtidigt som den förbättrar optimerarens termiska prestanda. Med högre utgångsström kan solcellsystemet utformas för färre strängar med högre effekt, vilket resulterar i en typisk ~30 % minskning av DC BoS-kostnaderna.  Enheten är liten och lätt, vilket ger större designflexibilitet i trånga utrymmen och enkel installation.

Inom bostadssegmentet introduceras S500A effektoptimerare för korta strängar. Denna nya produkt möjliggör en kostnadseffektiv design av små taksystem som använder paneler med hög effekt. Då efterfrågan på paneler med högre effekt växer på marknaderna i Europa, har S500A utvecklats för att användas i system med så få som sex paneler tillsammans med SolarEdge Home Short String Three Phase Inverter; eller tio paneler med valfri SolarEdge Home trefasomriktare.  

Båda de nya effektoptimerarna inkluderar SolarEdges serie av säkerhetsfunktioner. Dessa inkluderar skydd mot ljusbågsfel som stöds i de flesta SolarEdge växelriktare och SolarEdge Sense Connect, en branschledande teknik som upptäcker termiska avvikelser på kontaktnivå och stoppar strömflödet innan en potentiell elektrisk ljusbåge kan uppstå. Med SafeDCTM-funktionen kan solcellssystemets DC-spänning automatiskt sänkas till beröringssäkra nivåer (1V DC per panel), vid nätfel eller när växelriktaren stängs ned. Med funktionen Rapid Shutdown kan en installatör aktivera SafeDCTM med en knapptryckning och ladda ur ledarna till säkra spänningsnivåer inom bara 30 sekunder.

bild
S500A  effektoptimerare för korta strängar, som möjliggör mindre system. Foto: SolarEdge