Ecokraft utser Johan Nyblom till ny vd

Johan Nyblom. Foto: ECOKRAFT

ECOKRAFT har hittat sin slutkandidat och nya VD, Johan Nyblom. Johan har de senaste sex åren varit VD för Widriksson Logistik och där drivit utvecklingen av bolaget, från att ha varit ett traditionellt åkeri till en ledande aktör inom hållbara logistiklösningar, och samtidigt behållit företagets grundvärderingar. 

  - Johans erfarenheter av att skapa förutsättningar för en lönsam tillväxt i en snabbväxande miljö med ett tydligt hållbarhetsfokus kommer att bli väldigt värdefullt för oss på vår fortsatta resa. Utöver detta har Johan en väldigt bred och gedigen ledarerfarenhet och varit verksam i en rad olika branscher och bolag, säger Oscar Gustavsson

-    Det känns väldigt spännande att få leda den fortsatta utvecklingen av ECOKRAFT och med det aktivt driva utvecklingen mot ett globalt hållbart energisystem. Att dessutom vara omgärdad av ett drivet och engagerat team, en styrelse och ägarkonstellation som har en långsiktig och holistisk syn på ”hållbarhet” och med det bolagsutveckling, är väldigt inspirerande. Oscars initiala ledstjärnor kundnöjdhet, kvalité och tydliga värde-ringar fortsätter vara fundamentet på vår resa, säger Johan Nyblom.

-    Vi har tillsammans byggt ett starkt, solitt bolag med en fin känsla och kultur, vilket ska behållas och tas med in i en större kostym. ECOKRAFT har växt till ett bolag med försäljning på över en halv miljard och närmar sig 200 anställda. Jag kommer att stanna kvar som majoritetsägare, ordförande i styrelsen och arbeta aktivt i bolaget med affärsutveckling, som är min absoluta styrka och som jag brinner för, säger Oscar Gustavsson.