Alight utser Leixandre Mera till ny finanschef

Leixandre Mera. Foto: Alight

Det svenska solenergiföretaget Alight stärker ledningsgruppen och anställer branschprofilen Leixandre Mera som ny finanschef.

I slutet av mars tillträder Alights nya CFO Leixandre Mera. Han är en välkänd profil med 18 års erfarenhet av både operativ och strategisk erfarenhet av finansbranschen. Leixandre Mera har tidigare varit ekonomichef på Opdenergy, en oberoende producent av förnybar energi med projekt i Europa och Amerika, där han var en viktig del av företagets börsintroduktion på den spanska börsen (Ticker: OPDE; ISIN: ES0105544003). Dessförinnan arbetade han i finansiella och redovisningsrelaterade roller på Xylem Water Solutions (NYS: XYL) och CETCO (NYS: MTX).

– Vi är väldigt glada över att välkomna Leixandre till teamet. Han har en stark meritlista av att framgångsrikt leda finansiella team inom förnybar energi. Det, tillsammans med hans omfattande internationella erfarenhet från flera världsledande företag, kommer att vara avgörande när Alight fortsätter att bygga och skala upp hållbara solprojekt i Europa, säger Harald Överholm, VD på Alight.

– Alight är ett imponerande snabbväxande företag med ambitiösa planer på att driva på den rena energiomställningen i Europa. Jag är glad över att bli en del av det mycket kunniga teamet och att få bidra med ytterligare erfarenhet för att stötta tillväxten, säger Leixandre Mera, Alights nya CFO.

Richard Nicolin, medgrundare och nuvarande finanschef på Alight, kommer att fortsätta att driva viktiga investeringsbeslut som företagets Chief Investment Officer.