Norska Enernite har tilldelats Solar Start-Up Award 2023

Foto: Enernite

Enernite har tilldelats Solar Start-Up Award 2023 för sin onlineplattform som hjälper solenergiutvecklare att hitta den bästa marken för sina nya projekt. Plattformen kartlägger digitalt , analyserar och jämför platser för framgångsavgörande faktorer för att bygga solenergiparker, från nätanslutningar till tillfartsvägar. 

Solar Start-Up Award är ett årligt pris som delas ut av SolarPower Europe som ett erkännande av de banbrytande steg som solenergiinnovatörer tar mot ett förnybart baserat energisystem.

Vid SolarPower Summit 2023 i Bryssel presenterade Fredrik Moger , VD och medgrundare av Enernite, för publiken tillsammans med sina medfinalister. Deltagarna röstade på sina favoritprojekt och efter en tät slutomröstning gick Enernite som segrare.

bild
Foto: Enernite

I sin presentation beskrev Moger hur Enernites plattform är utformad för att hantera riskerna med att utveckla projekt, inklusive miljöanalys, bedömning av platsens lämplighet och jämförelse av kvalificerade projekt, med hjälp av kartdata, rapporter på marken och bilder.

De fyra finalisterna nominerades av expertpanelen efter en framgångsrik onlinepitch. Tillsammans med Enernite, Thomas Freisen, CTO på Kromatix; Shohib Kabir, affärsutvecklingschef på Withthegrid; och Dr. Wolfram Palitzsch, VD på LuxChemTech GmbH, presenterade sitt arbete på scenen vid SolarPower Summit 2023. 

Panelen Solar Start-Up Award 2023 bestod av Jenny Chase, Solar Analyst på BloombergNEF; Stefan Müeller  , COO, Enerparc AG;  och  Michael Schmela , direktör för Market Intelligence på SolarPower Europe. 

Fredrik Moger, VD och medgrundare av Enernite, sa: "  Vi är ödmjuka över att ta emot Solar Start-Up Award vid årets SolarPower Summit. Att konkurrera med de bästa europeiska nystartade företagen och diskussioner med beslutsfattare och branschledare inspirerar oss. Vi är motiverade att fortsätta driva på att bygga ett företag som förändrar energibranschen. Vi vill tacka communityn som röstade på Enernite och SolarPower Europe-arrangörerna för ett fantastiskt evenemang!"

Walburga Hemetsberger, VD för SolarPower Europe sa: " Solindustrin har en tradition av begåvade innovatörer som främjar tekniken på kreativa och uppfinningsrika sätt. Årets vinnare av Solar Start-Up Award är inte annorlunda, med Enernites onlineverktyg som förändrar hur utvecklare planerar solenergiparker. Mot talangfull konkurrens är vi glada över att uppmärksamma Enernites bidrag till att ta branschen framåt och visa upp solenergins oändliga potential.”