Alight har byggt solanläggning för Toyota Material Handling i Paris

Foto: Alight

Toyota Material Handling har tecknat ett elköpsavtal (Power Purchase Agreement) med Alight som byggt en solanläggning på deras kontor i Bussy-Saint-Georges i Paris, Frankrike. Solanläggningen på taket producerar nu energi som motsvarar 25 procent av deras totala årliga elförbrukning.

Toyota Material Handling France (TMHFR), världsledande inom materialhanteringslösningar, har tecknat ett PPA med solenergiföretaget Alight. Det innebär att Alight utvecklar, äger och förvaltar solanläggningen på taket på TMHFR kontor i Bussy-Saint-Georges, och TMHFR köper den el som anläggningen producerar som en del av Toyota Material Handling Europes (TMHE) satsning på utbyggnad av solenergi. 2019 påbörjade TMHE och Alight ett strategiskt samarbete för att utveckla solanläggningar på tak vid TMHE:s anläggningar i flera europeiska länder. Den första solanläggningen byggdes 2020 och är belägen på TMHE:s lokaler i Mjölby, Sverige.

- Vi är oerhört stolta över att fortsätta vårt samarbete med Toyota Material Handling. Industriella och kommersiella företags hustak i Europa är till stor del underutnyttjade områden, trots att många är väl lämpade för solenergiproduktion. Så det är inspirerande när stora företag ser potentialen och bidrar till att bygga ut förnybar energi, samtidigt som de skyddar sig mot volatila elpriser - en solklar win-win, säger Harald Överholm, vd på Alight.

- Denna solanläggning kommer att hjälpa oss att ytterligare minska vår miljöpåverkan och våra elkostnader, samtidigt som vi skyddar oss mot volatila elpriser under avtalets löptid, säger Eric Loustau, generaldirektör för TMHFR. Solanläggningen är ett konkret exempel på vad vi gör inom hållbarhet, ett område där vi har haft höga ambitioner i över 10 år.

Byggandet av solanläggningen påbörjades hösten 2022 och slutfördes och började leverera ren el i december 2022. Det långsiktiga avtalet med Alight kommer att hjälpa TMHFR att säkra sina elkostnader, minska sin miljöpåverkan och skydda sig mot volatilitet på elmarknaden. Takanläggningen har 790 solpaneler med en installerad effekt på 300 kilowatt (kWp). Den kommer att producera cirka 323 MWh per år.

TMHE har höga hållbarhetsambitioner, är medlem i Science Based Target Initiative och certifierad av EcoVadis. De har också åtagit sig att uppnå nollutsläpp i hela sin värdekedja senast 2050 och nettonollutsläpp från sin egen verksamhet senast 2030. Sedan 2021 använder TMH 100 % förnybar energi.