OX2 förvärvar solkraftsprojekt i Spanien

Foto: Piqsels

OX2 har förvärvat solkraftsprojekt om 152 MW i sen fas i Andalusien, Spanien. Detta är företagets andra förvärv på den spanska marknaden sedan etableringen i april 2022.

OX2 har tecknat avtal om förvärv av en portfölj med sex solkraftsprojekt i Spanien med en total kapacitet på 152 MW. De förvärvade projekten är belägna i Andalusien, det område som har högst strålningsmängd i Spanien. Alla de förvärvade projekten har erhållit miljötillstånd och kommer att ingå som projekt i sen fas i projektutvecklingsportföljen från och med fjärde kvartalet 2022.

Detta är OX2:s andra projektförvärv på den spanska marknaden. I september förvärvades två projekt, i Extremadura och i Kastilien – La Mancha, med en total kapacitet på 55 MW.

- Jag är mycket glad att kunna meddela vårt andra förvärv av solkraftsprojekt i Spanien, en marknad där vi ser en betydande potential för OX2. Spanien är en av de största marknaderna för förnybar energi i Europa, med ambitiösa mål för hållbar energi och med stort intresse från investerare, säger Paul Stormoen, vd på OX2.