Raymond utser Oscar Fors till ny vd

Oscar Fors. Foto: Raymond

Tidigare i höstas bytte GruppSol namn till Raymond och nu står det klart att bolaget även tillsätter ny VD. I förra veckan tillträdde Oscar Fors - med bakgrund från elbåtstillverkaren X Shore och batteribolaget Northvolt - den nya VD-tjänsten. Nu ska han tillsammans med teamet på Raymond fortsätta bolagets resa där både industrialisering och fortsatta innovationer inom solcellslösningar står på agendan.

Namnbyte, nytt huvudkontor och ny VD under en och samma höst. Raymond fortsätter ta nya kliv och bryter ny mark framåt. Nu växer bolaget även med ny VD.

– Raymond befinner sig i en spännande tillväxtfas och det är helt rätt tid att ta in en ny VD, säger Daniel Magnergård, tidigare VD och medgrundare till Raymond, och fortsätter.

 Detta är en milstolpe för bolaget och ett viktigt steg för hela verksamheten. Oscar har en gedigen erfarenhet från att driva förändring, effektivisering och innovation inom hållbar produktion vilket är ett enormt värde för Raymonds fortsatta utveckling och expansion.

Oscar Fors har en bakgrund som Managing Director på konsultbolaget Accenture där han under 14 år verkade i Silicon Valley och arbetade med flertalet världsledande tech-bolag. 2018 flyttade Oscar hem till Sverige och har därefter innehaft rollen som President på Northvolt Battery System och COO på elbåts-startupen X Shore.

 Jag brinner verkligen för energiomställningen och framförallt för vad vi som företagare kan göra i den utvecklingen. Raymond är ett väl positionerat och spännande bolag och jag ser en enorm potential i både bolaget och i branschen överlag. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta den resa som bolaget har påbörjat och vidareutveckla både produktionen och de möjligheter som ligger för oss. Nu ska vi accelerera omställningen mot förnybar energi, avslutar Oscar Fors, som tillträdde som ny VD på Raymond den 8:e November.