OX2 utser Kristina Wright till ny Chief Operating Officer

Foto: Pxhere

Kristina Wright börjar som Chief Operating Officer på OX2 den 1 november och kommer då även att ingå i OX2s ledningsgrupp.

Som Chief Operating Officer (COO) kommer Kristina Wright att ansvara för att öka tillväxten på OX2s marknader, liksom att utveckla synergier mellan marknaderna.
Kristina Wright är för närvarande vice vd, ansvarig för Global Operating Model and Transformation office, på Vestas. Innan det har hon innehaft liknande roller på A.P. Moeller Maersk. 
- Jag är mycket glad att Kristina Wright börjar på OX2 och vill välkomna henne till arbetet i ledningsgruppen. Kristina har en djup förståelse för och erfarenhet av vår typ av affärsverksamhet och goda ledaregenskaper. Det här kommer att vara mycket värdefullt för oss i vår fortsatta tillväxtresa, säger Paul Stormoen, vd, OX2.  

-  Jag ser mycket fram emot att börja som COO på OX2 och få vara del av deras tillväxtresa. Deras mission att accelerera tillgången till förnybar energi har aldrig varit viktigare än nu. Jag är ödmjuk och förväntansfull inför möjligheten att få vara med och leda det här fantastiska företaget”, säger Kristina Wright.