Norrsken VC går in som delägare i cleantech-bolaget 1KOMMA5°

Foto: Cellsolar

Den nya cleantech-plattform 1KOMMA5°, backad av PorschesCSR-satsning, ska konsolidera den europeiska villamarknadens omställning till grön energi. Målet är att minska de europeiska hushållens koldioxidutsläpp med 1000 ton co2 fram till 2030. Nu kliver Niklas Adalberths riskkapitalbolag Norrsken VC in som delägare i 1KOMMA5° där Niklas även blir rådgivare.

Tidigare i år förvärvade 1KOMMA5° svenska Cellsolar som är Sveriges andra största leverantör av solceller på villamarknaden. Bolaget har nu i uppdrag att förvärva ytterligare företag inom cleantech-sektorn i syfte att erbjuda villaägare en one-stop-shop för all energiförsörjning, från solceller, till laddstolpar, batterier och andra produkter för energismarta hem.

bild
Philipp Shröder på 1KOMMA5° & Gunnar Jönsson , VD Cellsolar.

Niklas Adalberth har ett starkt engagemang för impact-bolag som arbetar med att lösa en rad olika globala hållbarhetsutmaningar så att målen i Parisavtalet ska nås innan 2030. Investeringen visartydligt att Norrsken VC ser 1KOMMA5° som en nyckelspelare för måluppfyllelse.

–  Vi var först ut i Norden att ansluta oss till 1KOMMA5s arbete för den gröna omställningen av villamarknaden. Det är fantastiskt att Niklas och Norrsken nu gör den här resan tillsammans med oss, säger Gunnar Jönsson, VD Cellsolar och 1KOMMA5° Sverige.

–  Efter min exit från Klarna insåg jag att allt jag gör framöver ska ha ett meningsfullt syfte. Med1KOMMA5° försöker vi bidra till en av vår tids största utmaningar och jag är glad att kunna stödja teamets vision inte bara som investerare utan också med praktiska råd för att hjälpa till att minska koldioxidutsläpp i miljontals byggnader i Europa så snabbt som möjligt, säger Niklas Adalberth, Grundare, Norrsken.

– I det fortsatta arbetet vill vi förvärva fler innovativa bolag i Sverige som drivs av entreprenörersom likt Niklas vill lägga all sin energi och fokus på att skapa en hållbar framtid för kommande generationer, om alla jobbar mot samma mål kommer vi att lyckas, avslutar Gunnar Jönsson,VD Cellsolar och 1KOMMA5° Sverige.