800 solcellspaneler installeras på TB-Gruppens nyuppförda logistikbyggnad

Foto: TB-Gruppen

På taket till TB-Gruppens nyuppförda logistikbyggnad i Vårgårda installeras just nu 800 solcellspaneler som kommer leverera solel till hyresgästen Broson Steel. Fastigheten tas i bruk i september 2022.

På taket till TB-Gruppens nya lager- och logistikbyggnad i Vårgårda installeras just nu 800 solcellspaneler som kommer leverera solel till hyresgästen Broson Steel. Solcellsanläggningen mäter cirka 1 500 m2och producerar 277 000 kWh/år vilket motsvarar drygt hälften av hyresgästens energibehov.

Byggnaden, som färdigställs under sommaren, inrymmer en lokalyta om 10 000 m2. Det platta taket skapar mycket gynnsamma förutsättningar för en solcellsanläggning och både hyresgästen Broson Steel och fastighetsägaren TB-Gruppen ser stora fördelar med anläggningen, både ur ett miljömässigt och ett ekonomiskt perspektiv.

-Det känns fantastiskt roligt att göra denna investering tillsammans med Broson Steel, säger Marcus Lerander, vd för TB-Gruppen. Solcellsanläggningen är ytterligare ett sätt för oss att bidra med klimatsmarta installationer, vilket går helt i linje med våra hållbarhetsmål. Vi vill utveckla hållbara städer och samhällen tillsammans med våra hyresgäster.

-Förutom att trygga en stor del av vår elförbrukning är solcellsanläggningen ett sätt för oss att bidra till minskad klimatpåverkan, vilket gör detta till ett självklart val för oss, säger Fredrik Jonsson, vd på Broson Steel.

Fastigheten tas i bruk i september. Solcellerna levereras av Yokk Solar AB.