Midsummer har rekryterat ny affärsutvecklingschef och ny HR-chef

Foto: Midsummer

Midsummer stärker ledningen med två nya medarbetare: Erik Olsson är ny affärsutvecklingschef och Anna-Lena Schmidt har tillträtt som ny HR-chef.

Erik Olsson år ny affärsutvecklingschef (Head of Corporate Development) hos Midsummer. Han kommer närmast från Tekniska verken i Linköping, där han arbetat med affärsutveckling, strategier och nya affärsprojekt. Tidigare uppdragsgivare inkluderar Sol Voltaics, Energimyndigheten och Bond Technologies. Erik har en Masterexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Göteborg samt en M.B.A. från Hult International Business School i San Francisco. Han kommer på Midsummer att arbeta med företagets strategi, affärsutveckling samt public affairs och ingå i ledningsgruppen.

– Jag är mycket glad över att få hjälpa Midsummer förverkliga målet att bli den ledande tillverkaren av solceller för taklösningar i Europa. Jag har följt Midsummer sedan företagets start och företaget är idag väl positionerat med en tydlig strategi framåt. Jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare leverera på våra ambitiösa planer, säger Erik Olsson.

Anna-Lena Schmidt är ny HR-chef (HR Manager) med ansvar bl a för personalfrågor och rekrytering. Hon har drygt 20 års erfarenhet inom HR och har bl a varit HR-ansvarig för Fortum Hydro Power. Andra tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar Stendörren Fastigheter, Alfa-kassan. Polygon och Linde Europe North.