Svea Solar utser Andrew Kristensen som ny operativ chef

Andrew Kristensen. Foto: Svea Solar

Svea Solar välkomnar Andrew Kristensen som ny operativ chef (COO). I sin nya roll kommer Andrew att ha en avgörande roll i Svea Solars ambitiösa tillväxtresa.

Andrew Kristensen har lång erfarenhet från ledande positioner i flera större internationella företag, bland annat inom bygg- och fordonsindustrin. Han har tidigare varit med och tagit snabbväxande företag till nya marknader och arbetat i flera olika länder i Europa, Asien och USA. 

- Det känns helt rätt att Andrew nu ansluter sig till oss på Svea Solar. Vi blev övertygade av hans drivkraft, ledarskap och internationella erfarenhet som behövs för att ytterligare stärka vår globala närvaro och fortsätta vår tillväxt på såväl befintliga som nya marknader, säger Erik Martinson, VD och medgrundare av Svea Solar. 

- Jag ser verkligen fram emot att bli en del av det ambitiösa teamet på Svea Solar och tillträda som COO. Svea Solar är marknadsledande i Sverige och har fantastiska förutsättningar att fortsätta växa snabbt globalt, samtidigt som erbjudandet till kunder, anställda och samhället i stort utvecklas. Det är en spännande resa som jag ser fram emot att var en del av, säger Andrew Kristensen.

- Nytt kapital från riskkapitalbolaget Altor kombinerat med flera viktiga rekryteringar, däribland Andrew som ny COO, gör att vi nu är rustade för fortsatt tillväxt. Målet är att bli Europas ledande solenergiföretag inom ett par år, säger Erik Martinson.

Andrew Kristensen har tidigare varit med och startat upp Volta Trucks och har haft befattningar som Managing Director för Saint-Gobain Weber Sverige och VD för CrossControl AB. Innan han flyttade till Sverige 2008 har han varit verksam i länder som USA, Storbritannien, Frankrike och Danmark.