EnBW AG utser Andreas Schell till ny vd

Foto: Rolls-Royce Power Systems

EnBW AG, ett av Europas och Tysklands största energiföretag, får en ny VD. Efter tio år vid rodret lämnar Frank Mastiaux över till Andreas Schell, som hämtas från Rolls-Royce Power Systems. Med sin nya VD kommer EnBW att fortsätta sin ambitiösa strategi att driva energisystemets omvandling till förnybara och hållbara energikällor med bland annat Sverige som en av sina viktigaste marknader för etablering av vind- och solkraft. 52-årige Schell kommer att tillträda sin nya tjänst hösten 2022.

Andreas Schell började sin yrkeskarriär 1996 på Daimler-Chrysler och gick 2009 vidare till UTC Aerospace Systems i Charlotte, USA. 2017 tog Schell över som VD för Rolls-Royce Power Systems. Under hans ledning har företaget utvecklats från en traditionell tillverkare av diesel- och gasmotorer till en modern leverantör av integrerade, hållbara drivlösningar, inklusive kompletta energisystem med fokus på dekarbonisering och digitalisering.

Expertis inom energi och mobilitet

Lutz Feldmann,EnBW:s styrelseordförande: "Vi är mycket nöjda med att i Andreas Schell ha fått en internationell toppchef. Han har den erfarenhet och expertis vi behöver både på energi- och mobilitetsmarknaden. Med Andreas Schell kommer EnBW att fortsätta utveckla sin konkurrenskraft och kommer att kunna maximalt utnyttja sina olika internationella marknadsmöjligheter."

Innovativa infrastrukturlösningar

Andreas Schell: "EnBW har på ett imponerande sätt förvandlats till ett starkt och modernt energibolag som har utvecklat många innovativa energi- och infrastrukturlösningar och som nu har en bred och väl positionerad ställning på viktiga framtidsmarknader. Tillsammans med styrelsen och EnBW:s anställda kommer vi att fortsätta följa denna väg. Jag ser mycket fram emot denna utmanande och spännande uppgift och framför allt att arbeta tillsammans med EnBW-teamet.

Ökar i Sverige – söker medarbetare

EnBW tillhör världens stora aktörer inom havsbaserad vindkraft och har varit först i Europa med att bygga storskalig vind- och solkraft helt utan subventioner. EnBW:s svenska verksamhet har sin bas i halländska Falkenberg och där är man i full fart med att med eftertryck utöka sin utvecklingspipeline för vind- och solkraft och söker nya medarbetare.