GruppSol levererar när Wallenstam installerar sin största solcellsanläggning

Wallenstam väljer GruppSol som leverantör till Söra Kvarter som ska prydas med Sverigepanelen som är särskilt utvecklad för det nordiska klimatet med hög effekt och nyttjandegrad av solenergin. Foto: GruppSol

GruppSol fortsätter att växa på den nordiska solcellsmarknaden och nu står det klart att Wallenstam väljer GruppSol som leverantör till Söra Kvarter strax nordost om Stockholm. Här har nyligen 305 nya hyresrätter upprättats i en bostadssatsning som nominerats till Årets Bygge 2022. Nu förses flerbostadshuset med den senaste solcellstekniken - ett initiativ som också innebär Wallenstams största solcellsanläggning när det kommer till flerbostadshus.

Solelmarknaden växer och allt fler väljer idag solenergi för att framtidssäkra fastigheter och bidra till omställningen mot grön el. Intresset för solelproduktion och egenförsörjning ökar helt klart, menar Daniel Magnergård, vd på GruppSol.

Det finns en stor vilja och delaktighet på marknaden idag, att genom solenergi bidra till energiomställningen i stort. Tillsammans med våra kunder verkar vi dagligdags för att stödja utvecklingen av hållbara samhällen och städer. Wallenstam var själva tidiga med att bli självförsörjande på förnybar energi via egna vindkraftverk - vi är nu väldigt glada över att få vara med på deras fortsatta resa som verkligen visar på möjligheterna för fastighetsbranschen, säger Daniel Magnergård, vd på GruppSol.

Sverigpanelen, som är det solcellstak som valts för Söra Kvarter, är särskilt utvecklad för det nordiska klimatet och får genom half cut-tekniken en hög effekt och nyttjandegrad av solenergin. Totalt 723 paneler kommer att installeras med en effekt om 333 kW.

Klimatsmart från både ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv menar Kaj Lamton, verksamhetsansvarig vindkraft på Wallenstam och fortsätter.

Detta är ännu ett fortsatt steg på vägen mot våra klimatmål där vi avser att minska CO2-utsläppen från våra fastigheters energianvändning. GruppSol tillhandahåller effektiva solcellslösningar vilket går helt i linje med vår ambition om att möjliggöra en bättre energioptimering samtidigt som vi bidrar till en klimatsmart och hållbar vardag.

GruppSol förvärvade i slutet av förra året installationsföretaget Solgruppen Norden och har sedan sammanslagningen fortsatt att växa på den nordiska marknaden. Med visionen om 100% solel till elbilar och fastigheter är siktet högt inställt men långt ifrån otänkbart.

Tekniken går ständigt framåt och marknaden drivs på av såväl elektrifiering som ekonomisk och miljömässig lönsamhet. Vi kommer fortsätta utveckla och leverera ledande solcellslösningar och i samverkan med våra kunder och partners driva möjligheterna för 100% solel framåt, säger Daniel Magnergård, vd på GruppSol.