Solcellsbolaget GruppSol AB förvärvar Solgruppen Norden

Fiskarhedenvillans miljövänliga och hållbara hus ”Pärlan” med GruppSols patenterade solcellstak Smart Solar Roof. Foto: GruppSol

 GruppSol växlar upp genom förvärv av installationsföretaget Solgruppen Norden. Sammanslagningen förväntas leda till ett ökat arbetsflöde och bidra till att etablera företaget bredare på den nordiska marknaden.

GruppSols sortiment med gröna lösningar leds av Sverigepanelen, batterilager, laddbox för bil, innovativa fasadlösningar och Smart Solar Roof®. Förvärvet är ett stort steg för GruppSol som företag i jakten på att nå ett mer hållbart Norden, menar VD:n Daniel Magnergård.

– Vi är inne i en tillväxtfas och siktar högt; GruppSol arbetar för att leverera de bästa solcellstaken och vidare tekniska lösningar i Norden. I fokus ligger prestanda, design, hållfasthet och garantier. Förvärvet av Solgruppen Norden är ett stadigt steg i den riktningen. Nu vill vi gemensamt skala upp och göra fler installationer per månad och utveckla våra högt kravställda produkter vidare, säger Daniel Magnergård.