Niam har investerat i svenskägda Solarwork

Bild: Niam

Niams nylanserade plattform Niam Infrastructure har investerat i Solarwork, ett svenskägt företag inom solcellsinstallationer. Detta är Niam Infrastructure’s första investering inom förnybar energi. Niam Infrastructure och Solarwork kommer som en del av investeringen att tillsammans erbjuda fastighetsägare och hyresgäster ”Solar as-a-service” genom skräddarsydda lösningar för varje fastighets nuvarande och framtida behov, vilket minskar deras elkostnader.

Sverker Åkerblom, Head of Niam Infrastructure, säger, ”Solenergi är den självklara lösningen för fastighetsägare och hyresgäster för att minska sitt koldioxidavtryck och även säkra sig mot ökande elpriser. Tillsammans med Solarwork har vi möjlighet att påskynda övergången till solenergi genom att tillhandahålla en enkel och fullt finansierad lösning till våra kunder. Vi är fullt fokuserade på att erbjuda våra kunder prisvärd el och med Solarwork planerar vi att investera 500 MSEK i denna strategi under de kommande fem åren.”

Solar as-a-service erbjuder en enkel lösning för fastighetsägare och hyresgäster att byta till solenergi. Solarwork och Niam Infrastructure tillhandahåller hela tjänsten från tillstånd, installation och finansiering till drift och service medan fastighetsägare och hyresgäster endast betalar ett fast pris för den producerade elen. Lösningen finansieras av Niam Infrastructure genom ett långsiktigt energiköpsavtal (”PPA”) som gör det möjligt för kunden att med minskad risk spara pengar och samtidigt bli miljövänlig. 

Solarwork ägs av dess tre grundare, Carl-Olof Wilhelmson, Eric Wachtmeister och Thomas Elfving och bolaget har idag 15 anställda.