SunRoof Sverige och LEVA Husfabrik ingår nytt partnerskap

Bild: SunRoof Sverige och LEVA Husfabrik

SunRoof Sverige, den innovativa startupen inom solcellstak, har tecknat partnerskap med LEVA Husfabrik. Det innebär att kunder hos hustillverkaren nu kan välja SunRoofs klimatsmarta taklösningar och bygga miljövänliga hus med byggnadsintegrerade solceller.

– LEVA Husfabrik delar vårt miljö- och klimatfokus. Därför är detta partnerskap en perfekt matchning, säger Petteri Olsen, vd för SunRoof Nordics.

SunRoof Sverige har sedan 2013 försett den svenska marknaden med innovativa, byggnadsintegrerade solcellstak. Ambitionerna är höga – vd Petteri Olsen har tidigare klargjort att målet för 2021 är en tiodubblad omsättning, och att SunRoofs tak tids nog ska bli en självklar del av nyproducerade svenska villor. Som ett led i det arbetet blir SunRoof Sverige nu samarbetspartner med LEVA Husfabrik.

– Vårt partnerskap med LEVA Husfabrik är ett viktigt steg i den riktningen. Vi har sedan tidigare märkt av en stor efterfrågan på våra taklösningar bland nyproduktioner i allmänhet, så det känns väldigt roligt att nu finnas med som alternativ för fler kunder, säger Petteri Olsen, vd för SunRoof Nordics.

“Goda förutsättningar för att växa tillsammans”

LEVA Husfabrik är en Gotlandsbaserad hustillverkare som producerar hus av naturliga material, som massivträ, träfiber och cellulosa. De erbjuder ett basutbud med sex olika trähus av varierande storlek från 57 till 155 kvadratmeter. Kunderna har även möjlighet att kombinera de olika husmodellerna med varandra och på så sätt skräddarsy sitt nyproducerade boende. SunRoofs solcellstak kan väljas till samtliga husmodeller och presenteras som alternativ för kunden redan i införsäljningsprocessen. Petteri Olsen menar att partnerskapet är en mycket bra matchning eftersom det tydliga miljö- och klimattänket hos LEVA Husfabrik stämmer väl överens med SunRoofs verksamhet.

– Det känns fantastiskt kul att kunna leverera vår produkt tillsammans med just LEVA Husfabrik. Med sin produktion av miljövänliga hus främjar och möjliggör de, precis som vi, klimat- och miljösmart boende utan att kompromissa med estetik och design. Våra produkter passar på så sätt väldigt bra med varandra och skapar goda förutsättningar för oss att växa tillsammans, säger Petteri Olsen.

Helena Bloom är delägare och arkitekt på LEVA Husfabrik. Hon gläds åt möjligheten att tillsammans med SunRoof göra det enkelt för kunden att bygga hus och samtidigt bidra till en bättre värld.

– Solenergi är en del av framtiden, och SunRoof har en väldesignad lösning som enkelt kan integreras på våra hus. Samarbetet utgör ett fantastiskt bra komplement till vårt miljömedvetna arbete för att leverera hus med så lite klimatpåverkan som möjligt, säger Helena Bloom.