Orderingången ökar kraftigt hos Midsummer

Bild: Midsummer

Den svenska tillverkaren av solceller och solpaneler Midsummer ökar orderingången av sina tunna, lätta och flexibla solpaneler med 551 procent under det första kvartalet i år jämfört med samma period förra året.

- Vi har skiftat affärsfokus det senaste året och storsatsar på solpaneler till konsumentmarknaden då vi ser en enorm potential för vackra och lättinstallerade s k byggnadsintegrerade soltak som i princip ser ut som vanliga tak, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Orderingången av solpaneler under det första kvartalet i år uppgick till 9 870 TSEK, en ökning med 551 procent från samma period förra året.

- Den stora ökningen är ett kvitto på att vi är på helt rätt spår. Våra attraktiva tak har tagits emot mycket väl av kunderna och efterfrågan ökar starkt från såväl privata som kommersiella fastighetsägare.

- Vi har god draghjälp i försäljningen av mer medvetna kunder, såväl vad gäller miljöpåverkan som design. Vår hypereffektiva produktionsprocess gör att våra paneler har ett klimatfotavtryck som bara är en tiondel så stort som de flesta andra paneler, avslutar Sven Lindström.

Midsummers hela delårsrapport för det första kvartalet 2021 presenteras den 17 maj.

Förutom solpaneler utvecklar och marknadsför Midsummer även produktionsutrustning för solceller i form av DUO-systemet. DUO är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.