Nu tar Enequi steget ut i Europa

Bild: Pexels

Första samarbetspartner utanför Sverige blir Indutecc i Nederländerna, som från och med nu kommer att hantera den nederländska marknaden för Enequis räkning.

Indutecc Renewable Solutions är en leverantör av hållbara energilösningar, med huvudkompetens inom solenergi och energilagring. Det nyskrivna partneravtalet med Enequi breddar bolagets utbud av energilagringssystem och öppnar upp nya möjligheter på den nederländska marknaden.

–  QuiPower är en totalintegrerad lösning som kommer att komplettera vårt erbjudande och göra det möjligt för oss att täcka förfrågningar som vi tidigare inte har kunnat ta emot, säger Jeroen Panis, försäljningschef på Indutecc.

Enligt Jeroen Panis ligger den stora lanseringsutmaningen i att få nederländska villaägare att förstå det banbrytande med QuiPower. Eftersom priset för att köpa elenergi i Nederländerna är detsamma som priset för att sälja tillbaka den till elnätet finns inga klart ekonomiska fördelar. Däremot finns andra vinningar.

Elnätet i Nederländerna är väldigt likt det i Sverige, med allt mer tilltagande kapacitetsbrist och ökad risk för strömavbrott. Dessutom har Nederländerna en välutvecklad laddinfrastruktur som driver invånarna till att investera i elbilar snabbare än vad elnätet hinner med. Med QuiPower kan villaägare och andra aktörer stabilisera sina elsystem och ta kontroll över sin egen elförbrukning, samt möjliggöra elbilsladdning i hemmet.

– Efterfrågan av extra elenergi växer eftersom folk vill kunna ladda bilen hemma och förbereda sig med egen reservkraft ifall elnätet skulle svika. QuiPower löser båda problemen. Avsaknaden av dessa funktioner har varit den bristande länken i våra tidigare system, säger Jeroen Panis.

Indutecc har som företag gjort en liknande resa som Enequi. Båda är sprungna ur andra bolag, där man har sett behov av en tydligare riktning mot hållbara lösningar. Sedan start använder Indutecc, precis som Enequi, enbart Nilar-batterier i sina produkter. Batteritypen är förutom säker och underhållsfri även hållbar och återvinningsbar.