Advanced Soltech tilldelas pris i Kina

Bild: Advanced SolTech Renewable Energy

Advanced Soltech tilldelas pris i Kina som” The most influential solar investment company 2020. Som motivering till priset framförs bland annat ”Den innovativa affärsmodellen som inte tar värdefull mark i anspråk och den höga tillförlitlighet och kvalitet som Advanced Soltech levererar i sina installationer”. Solar Energy Cup lanserades redan 2012 och är en auktoritet inom den kinesiska solenergibranschen.

Advanced Soltech är stolta över sitt bidrag till att omstrukturera Kinas energiförsörjning i en grön riktning med hjälp av tekniskt avancerade och säkra solenergiinstallationer, säger Advanced Soltechs VD Max Metelius i en kommentar. 

Om Verksamheten i Kina

Verksamheten i Kina bedrivs i Advanced SolTech Renewable Energy (Hangzhou) Co. Ltd, ASRE, dess helägda lokala dotterbolag samt i Longrui Solar Energy (Suqian) Co. Ltd. Affärsmodellen består i att finansiera, installera, äga och förvalta solenergiinstallationer på kunders tak i Kina. Kunden betalar inte för anläggningen, utan förbinder sig i stället att under ett 20-årigt avtal köpa den el som anläggningen producerar. Löpande intäkter kommer från försäljningen av elektricitet till kunderna samt från olika former av bidrag per producerad kilowattimme (kWh) solel. Målet är att nå en installerad kapacitet på 1 000 megawatt (MW) som är fullt ansluten till elnätet år 2024.

ASRE och Longrui Solar Energy (Suqian) Co. Ltd. är helägda dotterbolag till Advanced Soltech Sweden AB (publ). ASAB ägs till 50,82 % av Soltech Energy Sweden AB (publ) och till 48,83 % av Soltechs kinesiska partner, Advanced Solar Power Hangzhou Inc.