Ytterligare ett samarbetsavtal på den spanska marknaden tecknas av Midsummer

Bild: Alonso Reyes/Unsplash

Solenergiföretaget Midsummer teamar upp med den spanska ledande tillverkaren av sandwichpaneler Hiansa Panel för att erbjuda kunder inom industri- och jordbrukssektorn i Spanien en sandwichpanel integrerad med Midsummers solpanel Midsummer SLIM. Detta är Midsummers tredje samarbetet på den Iberiska halvön på kort tid.

Midsummer och Hiansa Panel kommer tillsammans att erbjuda den spanska marknaden en sandwichpanel med en integrerad solpanel och därmed ett tak som producerar el. Eftersom solpanelen bara tillför 3 kg/m² är lösningen utmärkt för byggnader med begränsad möjlighet att lägga vikt på taket eller där extra vindbelastning kan vara farlig för byggnaden, något som ofta är problemet med traditionella solpaneler. Midsummer SLIM kan integreras i sandwichpanelen direkt i fabriken, men den kan även monteras på i efterhand.  

- Midsummer SLIM, som vanligtvis säljs integrerad i falsade plåttak, är vår populäraste produkt hittills i Sverige. Det ska bli väldigt roligt att utöka dess användningsområde och integrera den i en sandwichpanel för industri- och jordbrukssektorn. Det känns särskilt lovande att göra detta i Spanien som har den starkaste tillväxten inom solenergi i Europa, från 288 MW per år 2018 till hela 4,680 MW per år 2019*, säger Sven Lindstöm, VD Midsummer.

Hiansa Panel är en ledande tillverkare av förmålade stålpaneler för tak och fasader och erbjuder ett brett utbud av produkter inom sandwichpaneler. Företaget är verksamt i Spanien, Portugal, Afrika och Latinamerika och ingår i Grupo Hiemesa, en ledande spansk grupp av företag inom stålsektorn.

- I och med den blomstrande solenergimarknaden i Spanien idag är vi stolta över att kunna erbjuda en smart lösning med Midsummers tunna och flexibla solpanel integrerad i vår sandwichpanel redan från fabriken. Kombinationen av vår sandwichpanel och Midsummers solpanel innebär en smidig och snabb installation för aktörer inom industrin och jordbruket som vill producera sin egen el på taket, säger José Ramón Piqué, VD på Hiansa Panel.

*Källa: EU Market Outlook For Solar Power / 2019 - 2023