Uddevalla Energi är med och utvecklar utbildningen för Elektroingenjörsprogrammet

Bild: Uddevalla Energi

Högskolan Väst satsar nu på en helt ny utbildningsinriktning för Elektroingenjörsprogrammet. Charlotta Ekstrand som är drifttekniker hos oss på Uddevalla Energi är med och utvecklar denna utbildning. Genom branschrådet Elektroingenjör Högskolan Väst får den akademiska världen hjälp med att ta fram och rikta utbildningen rätt så att studenterna får de kunskaper som krävs för att jobba framtidssäkrat i energibranschen.

Charlotta är en av representanterna i branschrådet och kommer också vara med och påverka vad eleverna behöver få med sig ut i arbetslivet. Den nya inriktningen som heter ”Energilagring och elproduktion” på ca 40 högskolepoäng kommer inom de närmsta åren kunna sökas på Högskolan Väst.

- Just nu ökar intresset otroligt snabbt för exempelvis solceller och batterilagring och det kräver att även utbildningen utvecklas, säger Charlotta

Utbildningar är en viktig del i att trygga kompetensförsörjningen i framtiden och vi är stolta över att Charlotta representerar elbranschen och Uddevalla Energi. Att kunna påverka vilka kunskaper de nya ingenjörerna behöver ha är verkligen värdefullt både för oss och våra kunder.