Otovo gör det möjligt för husägare att hyra solcellspaneler

Grön energi med solceller utan att göra egen investering. Bild: Otovo

Otovo lanserar nu möjligheten för alla med ett hustak i Sverige att bidra till den gröna omställningen, helt utan installationskostnad.

- Långt ifrån alla har möjlighet att investera 50 000 kronor i solceller på taket, speciellt inte i tider av ekonomisk osäkerhet. Därför har vi kopierat ett koncept som har gjort solenergi stor i USA, nämligen uthyrning av solceller, säger Andreas Thorsheim, vd och grundare av Otovo. 

“Att Otovo inspireras av en expanderande marknad i USA och nu inkluderar leasing av solceller i sin affärsmodell här i Europa är en fin möjlighet för svenska husägare att kunna bidra till klimatomställningen. Sverige är ett land som går i bräschen och en ökad kvot av grön energi i Sverige är positivt också för övriga världen” säger Johan Bergström styrelseledamot i Otovo och vd Axsol, som är en del av Axel Johnson-koncernen.

 

bild
Axel Johnson-koncernen är delägare i Otovo. Bild: Otovo

Till skillnad från andra leasingprodukter, t.ex. privatleasing av bilar, sker uthyrningen av solcellerna utan någon form av kontant insättning eller delbetalning. All installation och service av solpanelerna hanteras av lokala Otovo-certifierade installatörer och ingår i månadshyran.

“En genomsnittlig familj i ett fristående hus kommer med vår leasinglösning ha möjligheten att spara tusentals kronor genom att hyra en del av solen istället för att köpa vanlig el. Det här är en milstolpe och en fantastisk dag för alla som länge haft en önskan om att bidra till den gröna omställningen men som kanske inte har haft ekonomin till det.” säger Thorsheim.