Ferroamp gör systemaffär i Nederländerna

Nederländernas försäkringsbolag a.s.r. vill ta ytterligare ett steg närmare att nå sina högt ställda miljömål. Bild: Ferroamp

Ferroamp har tillsammans med den svenska batteritillverkaren Nilar och holländska Indutecc fått uppdraget att föra ett av Nederländernas största försäkringsbolag ytterligare ett steg närmare att nå sina högt ställda miljömål. Affären, som är en i raden av projekt i Nederländerna, omfattar Ferroamps smarta EnergyHub-system vilka styr solceller och energilager, samt förbereder för likströmsladdning av fordon.

Försäkringsbolaget a.s.r. har sedan 2013 genom flera åtgärder aktivt minskat sin miljöpåverkan. Nu initieras nästa steg som skapar möjligheter för direkt laddning av såväl företagets som de anställdas elbilar med solenergi. I en nära framtid skall samtliga fordon också kunna tömmas för att energiförsörja de anställdas hem, helt eller delvis.

En av flera positiva klimateffekter av investeringen i Ferroamps system är att framtida elnätsutbyggnader kan undvikas. Den aktuella solcellsanläggningen levererar nästan 1000kWp. Svenska Nilar levererar batterier och Ferroamps EnergyHub system styr hela anläggningen.

- För Ferroamp är uppdraget att bistå a.s.r i att nå sina högt ställda miljömål, ett i raden av större projekt, där vi samtidigt bidrar till lösa utmaningarna i det Nederländska elnätet. Att organisationer som a.s.r tidigt inser fördelarna med Ferroamps EnergyHub system, utvecklar marknaden och höjer tempot i omställningen mot hållbara energisystem avslutar Krister Werner, VD på Ferroamp