Midsummer mottar sin största solpanelsbeställning någonsin

Solpanel Midsummer BOLD. Bild: Fotograf: Johan Marklund

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har mottagit sin största enskilda solpanelsbeställning någonsin. Ordern avser solpanelen Midsummer BOLD och innebär att nästan 800 paneler kommer att installeras på en industrifastighet i Flen, motsvarande ca 157,8 kW och en yta av ca 1700 m2.

Midsummers produkter har sedan tidigare skapat ett stort intresse på den privata marknaden, men lämpar sig lika väl för kommersiella byggnader inom industri, lager och handel.

Arbetet med att förse industrifastigeheten med solenergi påbörjas i april. I byggnaden huserar beställaren, systemleverantören Precima Production AB, som snart kommer att åtnjuta egenproducerad förnybar el. Taket är ca 1700 m2 och största delen av det täcks av Midsummers paneler.

’’Som företag arbetar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan, med särskilt fokus på vår egen energiförbrukning. Att producera energi genom Midsummers svensktillverkade solpaneler är ett hållbart steg i rätt riktning för att uppnå våra miljömål’’, säger Sture Wikman, vd på Precima Production.